Bli medlem

GöteborgsVarvets löparkvällar Örebro

GöteborgsVarvet Löparkvällar Örebro

 Föreningen sponsras av

 

Lanna Lodge

 

                                                                                      

 PWC Örebro

Örebro AIKs kalender

Vila i frid, vår eldsjäl Agne Wallin

 
En av våra största har gått bort!
 
Agne Wallin, hedersmedlem och en av klubbens största eldsjälar har gått bort, 80 år ung. För det var Agne, ung - alltid med glimten i ögat.
Jag kan inte allt om "gubben" - som jag oftast benämnde honom. Men kände honom gjorde jag och sen har jag tagit reda på en del.
 
Agne lär ha gått med i klubben i slutet av 70-talet och var aktiv löpare och skidåkare, främst under det glada 80-talet. Han gjorde bland annat en handfull marathonlopp och var under 3h vid något tillfälle.
 
Men det var främst som husherre, fixare och funktionär som han har satt sina spår i klubben. Man kan med säkerhet säga att det är Agne som har fixat vår klubbstuga.
Under 80-talet så fick klubben en barack som man sedan bygge om och till så att stugan fick el, värme och vatten. Visst hade han hjälp, men det var Agne som var byggherren och hade kunskapen; elektriker och fixare som han var. Sedan dess har han tagit hand om stugan och målat om den att antal gånger, senast för två år sedan.
Som funktionär hjälpte Agne mest till runt målområdet. Att ställa rätt målfållorna och att visa löparna in i rätt fålla sista biten var det ingen som kunde göra bättre.
 
Jag ringde "gubben" för ett par månader sedan för att höra mig för om läget, han svarade inte (nytt nummer?). Drog då ett mess och en minut senare ringde han tillbaka och jag kommer aldrig att glömma den öppningsrepliken -"Va vill du?" - likt en tonåring, inga artighetsfraser här inte :) Vi tjöta ett bra tag, han var sliten och trodde inte han skulle orka upp till stugan något mer.
Och nu är han borta - jag kommer att sakna "gubben".
 
Skänk en tanke till Agne nästa gång ni går in i stugan, den är han värd.
 
Bertil Sundin
 
 
Det är minnesstund för Agne på torsdagen och klubben har skickat en blomma.

Copyright Örebro AIK 2009