Bli medlem

GöteborgsVarvets löparkvällar Örebro

GöteborgsVarvet Löparkvällar Örebro

 Föreningen sponsras av

 

Lanna Lodge

 

                                                                                      

 PWC Örebro

Örebro AIKs kalender

Stockholm Marathon

Så var det över för denna gång, säsongens stora mål för flera av oss, Stockholm Marathon. Några av oss är besvikna medan flera å andra sidan är mycket nöjda. Redan kl.8.00 på lördagsmorgonen startade en nästan fullsatt buss från Karlslunds motionscentral. Stämningen var god och de flesta av oss var rejält laddade. Som vanligt pausade vi i Hummelsta där många av oss åt den sista måltiden före loppet. Cirka 11.15 anlände vi till Stockholm. Chauffören lyckades få en lika bra plats som föregående år riktigt nära Östermalms IP. Efter att de som skulle springa hämtat ut sina nummerlappar påbörjades de sista förberedelserna. Sätta fast chippet på vänsterskon, plåstra om sig på olika ställen i förebyggande syfte, vaselin på andra ställen, sätta fast nummerlappen, vila lite, värma upp m m.

Så till slut, efter det sista bajjemajjebesöket, var det dags att se verkligheten i vitögat. Dryga 42 kilometer i ett varmt Stockholm låg framför oss och det fanns ingen återvändo. Sedan förlöpte loppet på lite olika sätt för var och en av oss. Några av oss har återberättat om detta på hemsidans forum där om man vill kan läsa mera. För att sammanfatta tävlingen resultatmässigt kan det sägas att Erik Anfält lyckades bäst av alla AIK:are med tiden 2.46.00 och en 45:e plats. Elva av Örebro AIK:s löpare som kom i mål noterade ett personligt rekord. Jättekul!

Bussresan hem startade strax före halv nio på kvällen. De flesta av oss var trots allt ganska nöjda. Efter ett stopp på McDonalds i Enköping var det inte många som höll låda i bussen. Till och med Mokhtar somnade! Som helhet ett riktigt lyckat arrangemang. Behållningen för mig som lyckades mindre bra i loppet blev den härligt positiva stämningen i bussen. Nu är det bara att ladda om inför nästa år!

Klubbresultaten

Mikael Andersson

 

Copyright Örebro AIK 2009