Framgångsrik inledning på höstsäsongen för Örebro AIK

Under vecka 32 drog höstens löpartävlingar i gång med DM 10 000 meter samt Stripastafetten. På båda dessa tävlingar hade Örebro AIK rekordmånga deltagare, vilket bäddade för att vi övertog ledningen i Löpex Sports långloppscup.

DM 10 000 meter
Av totalt 86 startande på DM 10 000 meter var vi hela 32 deltagare från Örebro AIK. Fantastiskt kul att vi är så många som kan heja fram varandra i de olika heaten! Vad som också är oerhört kul är att inte mindre än 23 av våra 32 löpare slog till med nytt personbästa på loppet. Vidare resulterade loppet i 11 DM-medaljer till Örebro AIK. Snabbast av alla var, precis som förra året, Erik Anfält. Segertiden skrevs i år till 32.48,89. Trots en längre tids skadebekymmer kunde alltså Erik försvara sin DM-titel. Snabbast bland kvinnorna var Lotta Lennartsson från IF Start, hon gick i mål på tiden 38.12,47. Fullständig resultatlista.

Stripastafetten
Stripastafetten avgjordes i strålande sol lördagen den 13 augusti. Lagen springer en sträcka på 3x6 km (egentligen är slingan som springs bara 5,7 km men den är å andra sidan rejält kuperad så det gör inget att den är 300 meter för kort). Trots att många var bortresta eller upptagna fick vi ihop så mycket som åtta lag till denna trevliga tävling. Fyra av våra åtta lag lade beslag på pallplatser i de olika klasserna. I damklassen kom vi tvåa, i herrklassen kom vi tvåa och trea och i mixedklassen vann vi! Alla åtta lag stod för fina prestationer och bidrog till många poäng i långloppscupen! Efter tävlingen bjöds det på kallskuret, potatissallad, sallad, bröd och glass. En trevlig eftermiddag i solen helt enkelt!

Nästa tävling som ingår i Löpex Sports långloppscup är Östansjöloppet den 27 augusti. Vi hoppas på många deltagare även där!

Copyright Örebro AIK 2009