Kleberg segrare i Sala

I helgen gick Sala Silverman av stapeln som är en triathlontävling på distansen halv Ironman (1930m simning, 90km cykel och 21,1k löpning) och så har de en motionsklass som är en tredjedel av den långa. Denna tävling är lite av en säsongsavslutare och lockar mer och mer deltagare för varje år. Stämningen är alltid god och trevligare funktionärer får man leta efter (förutom i Kilsbergen då förstås :) ) Örebro AIK brukar ställa upp med en stark styrka och i år var inget undantag med totalt nio stycken på startlinjen vilket är mig veterligen nytt deltagarrekord. Vädret blev varmt och skönt(?) med solsken och temperaturer runt 27 grader.

Mest glädjande denna dag var att Mikael Kleberg tog hem segern på ett övertygande sätt och satte nytt klubbrekord så att det sjöng om det. Han öppnade defensivt och hade ungefär en minut upp till täten efter simningen men tryckte sedan till med dagens snabbaste cykeltid (2.10) och gick ut på löpningen i ledning. Det blev sedan spännande då tvåan i loppet låg rätt så nära men Kleberg var urstark och utökade avståndet ända in i mål och vann till slut med nästan fyra minuters marginal. Även löptiden blev dagens snabbaste (1.28) och sluttiden blev 4.10:17.  

Tina Åbjörn slog även hon nytt klubbrekord och kom tvåa i damer 35-39. Hon fick tiden 5.20:10. Vi fick också en rad nya PB:n av Magnus Viking, Roger Elimä, Anders Ekholm (debut) och Jan Ermefjäll (debut).

Samtliga resultat

\Micke Selvin

Copyright Örebro AIK 2009