Flygande start på säsongen!

I lördags genomfördes säsongens första tävling i Löpex Långloppscup 2013. 401 löpare var anmälda till de olika klasserna. För AIK gick det riktigt bra som väntat och vi leder redan lagtävlingen med 80 poäng före IF Start! Här kommer en kortare sammanfattning från tävlingen.

 

Erik Anfält var snabbaste AIKare och bara 7 sek från PB på tiden 32:14. Han blev femma totalt i den stenhårda konkurrensen där segrande Anders Kleist IK Akele sprang in på 30:41. Erik vann dock sin klass M35 överlägset och med den tiden så tidigt på säsongen så verkar det lovande. Jakob Nilsson var näst snabbaste AIKare och sprang in på 34:23.

På damsidan saknades två snabba från klubben men här gjorde Annika Larsson och Christina Hultman fina tider. 41:07 på Annika och PB med över en minut! Hon blev sjua och snabbaste länslöpare tillsammans med Elin Winblad Hagaby som hade samma sluttid. Inte långt efter kom Christina Hultman. Också hon på nytt PB 41:18. Damtävlingen vanns av systern till herrsegraren, Cecilia Kleist på tiden 35:38.

Många fler gjorde fina tider och det blev sammanlagt 12 PB:n för klubben. Bra jobbat alla!

Nästa tävling i cupen är vår egen halvmara 17/4 och vi  hoppas på fint väder.

 

 

Copyright Örebro AIK 2009