Mikaela segrade i Kungsholmen Runt

 

                                  

                        Mikaela mottog en stor pokal och en segercheck på 3000 kr

Igår tog Mikaela den största triumfen hittills i sin karriär när hon vann halvmaran Kungsholmen runt på fina PB:t 1:22:17! De övriga deltagande AIK:arna gjorde också fina lopp. Pär Englund överträffade sig själv med PB:t 1:19:38. I Vedevåg deltog fyra AIK:are och där segrade inte helt ovanligt Erik Anfält som visar god form.

Segermarginalen för Mikaela blev över 1 min och 34 sek mot Tove Langseth Spårvägens FK som sprang på 1:23:51.

Mikaela som storsatsar mot Stockholm Marathon tävlar flitigt för att finslipa formen. Hon visade att tiden på vår egen halvmara för drygt två veckor sedan inte var nån tillfällighet genom att putsa den tiden med 23 sek. Hon sprang ju också milen på en inte jättelätt bana i Kumla förra helgen på 37:41! Nästa tävling för Mikaela blir Göteborgsvarvet innan det stora målet i Stockholm 1 juni. Mikaela fick en segercheck på 3000 kr och vad tror ni de pengarna kommer att användas till? Nya skor såklart inför kommande tävlingar. Är man inbiten löpare så är man.

En till som har anledning att vara nöjd är Pär Englund som lyckades springa in på en tid på under 1:20  på en 20:e plats. 1:19:38 blev sluttiden vilket innebar nytt rejält PB. Mikael Edberger som planerat att springa New York Marathon i höst sprang in på 1:24:18 och var nöjd. Han fick mycket energi av att höra att Mikaela ledde vilket gjorde att han ökade och var nära sitt gamla PB från i höstas.

Övriga AIK:are var Petter Boman och Jonas Gellin som sprang in på 1:42:18 resp 1:45:32.

I Wedevågsloppet över 10,2 km deltog fyra AIK:are och där segrade Erik Anfält på tiden 33:14. Erik visar på god form och satsar också mot Stockholm. Blir spännande att följa.

 Bra jobbat alla!

Copyright Örebro AIK 2009