Segrar och banrekord även i Frövi

Tolv AIK:are deltog i Fröviloppet i lördags. Vädret var strålande men inte alltför varmt, utan ganska skönt löparväder. Både på herr- och damsidan blev det AIK-seger. Jakob Nilsson segrade med några sekunders marginal mot Ulf Hallmén, Hagaby som kom tvåa. På damsidan blev det nytt banrekord genom Mikaela Kemppi.

Fröviloppet löps över 10 km. Banan är relativt jobbig utan att vara alltför skräckinjagande. Man löper både i terräng, asfalt och grus.

Jakob Nilsson har visat på god form och presterat bra i de få tävlingar han löpt. Detta var inte hans första seger i år och det kommer säkert bli fler om han får hålla sig skadefri. Jakobs segrartid blev  34:48 och segermarginalen sex sek. Jacob Bergemalm kom femma på den fina tiden 37:53. Inte långt från PB! Linus Ryefalk slutade på tionde plats.

På damsidan segrade Mikaela på nytt banrekord. Hon har tagit det lugnt sedan Stockholmsmaran, inte för att hon själv velat, utan för att folk omkring henne har givit tips att det kan vara bra. Damtävlingen var aldrig spännande utan Mikaela drog ifrån rejält och segrade på 38:28 vilket var en förbättring av Lotta Lennartssons banrekord. Mikaela fick förutom ära och traditionellt pris även motta prispengar för rekordet. Åsa Höög, Kumla kom tvåa på 39:03. Anna Karin Jansson blev femma och Julia Larsson tia i damklassen.

Sex AIK:are till deltog förutom ovan nämnda, bäst placerade. Bra jobbat alla!

 

Copyright Örebro AIK 2009