Hemfjärden runt

Lördagen den 13 juli går vår sommarklassiker Hemfjärden runt av stapeln! Hemfjärden runt innebär 36 km löpning samt ca 40 m simning över Ässundet efter ca 22 km. 

22 km från Universitetet till Ässundet norr om Hemfjärden, liten paus (ca 10 min för toa, dryck, mat o förberedelse för simning) o sedan simma över kanalen (ca 40m), 14 km tillbaka, totalt 36 km.
Man kan springa hela, 22 km eller 14 km om man vill.
Länk till rundan: http://kartor.eniro.se/m/nDZ9C

Första start 10:00 vid universitetet (vid trapporna ovanför löparbanorna).

I år har vi farthållargrupper som startar lite olika tider, så vi kommer till Ässundet samtidigt (ca kl 12:12).
6:00min/km-grupp startar 10:00 (Robert Thor farthållare)
5:30min/km-grupp startar 10:11 (Ronny Collin farthållare)
5:00min/km-grupp startar 10:22 (Andreas Ingberg farthållare)
Ev snabbare grupp synkar start så de är framme samtidigt som resten
Vid Ässundet kan man också byta farthållargrupp om man vill.

Samling strax före kl. 10 vid löparbanorna vid universitetet. Även 5:30-gruppen och 5:00-gruppen får gärna samlas strax före 10 så att hela gänget kan ses innan de olika grupperna ger sig av. 

Service vid Ässundet
När vi kommer till Ässundet ca kl 12:12 så har fiket på Ässundet fixat så det finns ett bord uppställt för oss med vatten+muggar, ev gratis bananer, läsk att köpa, ev förbeställda mackor (vi tar upp beställningar vid starten) att köpa samt vita soppåsar till simningen. Inne på serveringen kan man köpa mer, men det kan vara lite kö. Räkna med ca 10 min från vi kommer tills vi hoppar i vattnet.
Länk till vilka mackor som kan förbeställas: www7.idrottonline.se/KorpforeningOrebro-...ommarcafe/Prislista/

Simningen
Här gör man som man finner bäst.
De flesta tar bara av skor och strumpor och lägger dem i en soppåse (får vi på Ässundet) tillsammans med värdesaker som man knyter ihop. Sedan simmar man i löpkläderna och skjuter påsen framför sig, tar med den med tänderna eller på något annat sinnrikt sätt.

Glöm inte
-Pengar om du ska handla
-Vätskebälte eller dylikt, förhoppningsvis kan ev följecyklist ta det
-Detta är ett träningspass med fokus på trevlig totalupplevelse, så de flesta väljer ett litet lägre tempo än för ett tufft långdistanspass, gärna sk prattempo
-Det ser ut att bli varmt på lördag, så sköt mat och dryck innan och glöm inte solskydd

Enligt en gammal Örebro AIK-tradition så delades det ut pris till den som utmärkte sig mest på något sätt. Vi funderar på att återuppliva den traditionen, så det är fritt fram.  

Följecyklister
Vi vill gärna ha följecyklist/-er som kan ha vätska, gel mm så man slipper ha allt på sig när man springer. Gärna till varje grupp, annars kan man cykla mellan grupperna. Cykelkorg är guld att ha. Måste cykla lite i förväg en bit innan Ässundet så man hinner till cykelfärjan "Åbäket" som går 12:00 (varje hel timme).
Om du vill vara följecyklist så anmäl ditt intresse här, på FB eller till mig (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 0761166495).

Vore riktigt kul om vi blev ett stort gäng, som på vinterns lördagslångpass! 

Copyright Örebro AIK 2009