Fantastisk AIK-sommar

Tyvärr har inte hemsidan uppdaterats denna sommar. Ett  tänkt kort uppehåll av skribenten blev flera veckor. Det beror dock inte på att sommaren varit händelsefattig. Tvärtom! Vi kan summera en sommar som nog går till historien både kvantitets-och kvalitétsmässigt. Här kommer i alla fall en kortare sammanfattning från sommaren 2013.

Sommaren har varit nåt alldeles extra på alla sätt och vis. Bara sedan midsommar har sex banrekord slagit, att lägga till de fem som slogs på försommaren. En riksmästare i åldersklass 35-39 i långdistanstriathlon och två Ultralöpare på 100 km distans är andra intressanta händelser.  

I Fellingsbrovarvet 23/6 blev det banrekord av både Jakob Nilsson och Mikaela Kemppi. 45:54 joggade Mikaela in på och 41:20 sprang Jakob i mål på.

Semesterhalvmaran 29/6 bjöd på ett svalkande regn precis innan start. Löparna fick sedan njuta i perfekta förhållanden och många gjorde PB. Erik Anfält lyckades med banrekord 1:11:50. På Sm i långdistans i triathlon samma dag i Motala blev Morgan Pätsi  riksmästare i H35.

 

Viby Marathon 6/7

Banrekord på Viby Marathon av Erik Anfält 2:39:24 innebar klubbrekord med över 13 min! Helena von Elern sprang på finfina 3:21:48 vilket innebar PB med 4 min och bara 6 min över gamla banrekordet som slogs av Antje Torstensson denna dag (3:14:43). Tiderna presterades dessutom i riktigt varmt väder även om den där extrema värmen uteblev.

Hemfjärden Runt 13/7

Helgen efter Viby gick vår klassiska träningsrunda Hemfjärden runt av stapeln. I år indelat i fartgrupper likt vinterns långpass. Rekordmånga deltog i fantastiskt sommarväder. Vid Ässundet stannade vi traditionsmässigt för fika som i år till viss del var förbeställd, innan vi simmade över sundet för att fortsätta 14 km tillbaka. Några klev av efter de 22 km till Ässundet . NA fanns på plats med intervjuer och fotade så man kunde läsa en hel del om dagen där och en stor bild på förstasidan.

 

Ronny Collin på väg att dyka ned i Ässundet efter att ha ätit en gigantisk räkmacka!

 

Stockholm Ultra (50 och 100 km)

Sara Richert och Helena von Elern genomförde Stockholm Ultra Marathon 4 aug. Helena slutade på en fin nionde plats med tiden 10:03 och Sara blev trettonde på 10:49. Ronny Collin sprang halva sträckan 50 km på 4:15 och slutade på 11:e plats.

Helena och Sara innan start

Hälllebys korta triathlon blev det ett slags banrekord genom AIK:aren Fredrik Härdfelt som segrade på tiden 29:58, bästa tiden på över tio år då också bansträckningen var annorlunda. Trea kom AIK:s Henrik Eknor.  

Totalt har elva banrekord slagits denna säsong av AIK:are! Grym siffra!

Detta var bara ett axplock av alla fina insatser denna fantastiska sommar!

Bra jobbat alla!

 (Framöver är det tänkt att sidan kommer att uppdateras flitigare) 

 

Copyright Örebro AIK 2009