Ingberg tar över träningsplaneringen

Från och med  nu i april så tar Andreas Ingberg över planeringen av de gemensamma officiella intervallpassen. Tiderna blir 18:30 på tisdagar i Karlslund som blir i terräng och torsdagar 18:30 på GIH löparbanan vid universitetet. Eftersom många springer långpass på helger som tidigare och det är ett viktigt pass för många så blir det en anpassning vad gäller uppläggen på resp. intervallpass.

Passen på torsdagar blir därför i huvudsak tröskelintervaller medan det blir kortare intervaller på tisdagar. Kör man väldigt hårt på torsdagkvällen så blir vilan bara 1,5 dygn till det viktiga långpasset och det kan kännas tungt från start. I Karlslund blir det också lättare att hålla ihop hela gruppen om man kör lite kortare serier eftersom vi inte springer samma korta varv som det blir på GIH.

Det kommer också att bli några lite mer specifika fartpass som kommer vara nya. Det är intervaller som är kortare än 1 min men inte alltid med ståvila utan med joggvila. Däremot kommer vi alltid samla ihop gruppen med en längre serievila. Tanken med dessa pass är att både få upp överfart men också teknik. Lite annan styrka kan också komma att dyka upp på passen.

Andreas själv kommer att försöka vara med så mycket han hinner. Med jobb och två barn kräver hans löpning mycket planering. På tävlingarna kommer man definitivt se honom susa fram!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright Örebro AIK 2009