Möt Andreas Ingberg

När jag i onsdags stod vid målet för att hjälpa Gunnar Johansson från NFIF att fånga upp de tre bästa herrarna och damerna för DM-medaljerna så fick jag se Andreas Ingberg komma i mål och inse att han slagit nytt PB på distansen 21.1 km. Det var en fröjd att se och vi som stod vid målet fick se den glädje och de känslor som flög ut och vi kunde inte hålla oss för skratt - för Andreas bjöd verkligen på en härlig show!

Tanken på en intervju kom lite senare på kvällen och här har ni nu lite mer om Andreas Ingberg, som även är den som sätter ihop våra intervaller som vi kör i klubben på tisdagar och torsdagar.

Andreas efter målgång på Örebro AIK Halvmarathon 2017-04-19. Fotograf: Anso Berg

-Nytt PB på Örebro AIK Halvmaraton - berätta om vägen dit! 

-Jag har faktiskt varit ganska överraskad över mina resultat i början av säsongen. Inte resultaten i sig men att de kom just nu. Jag spenderade januari utomlands och tränade på varje dag i ganska krävande förhållanden (inte semestermässigt men träningsmässigt =) Det var ex 44 varv runt en gräsplätt, 25k på en sandstrand etc. Man fick vara kreativ för att få till träningen. Kul i sig i och för sig.

När jag kom hem var jag supermotiverad men hade gått på lite för hårt. Drog på mig en överansträngning i framsida lår som vägrade ge med sig vecka efter vecka. Jag kunde träna på hela tiden och var inte skadad men kvalitetspassen var inte möjliga att genomföra. Det gjorde för ont helt enkelt. Testade lite olika sätt och lyckades få lite släpp ett par veckor innan Startmilen och kunde köra 2 st tröskelpass. Det var i princip all kvalitet jag körde under feb-mars. Så det var inte med någon större tilltro till formen jag gick in i säsongen. Faktum är att jag nästan började förbereda mig på att inte kunna prestera på den nivå jag vill under våren. Bestämde mig ändå för att köra och kroppen svarade otroligt bra. 

Läs mer: Möt Andreas Ingberg

Nya långpasstrion

Jag träffade upp Ronny Collin, Annelie Pettersson, Karin Karlsson och Tina Åbjörn strax innan klockan 17 en måndagskväll och hade haft förhoppningen att kunna ta fina höstbilder när de sprang bland alla färgglada höstlöv, men däremot så hade ju solen gått ner och mörkret lagt sig. Så i skenet av lamporna i Karlslundsspåret lyckades jag någorlunda fånga dom på bild i sina nya fina farthållarmössor.

Här har ni nu en intervju om hur långpassen blev till och tankarna kring den kommande säsongen för våra härliga lördagspass!

Läs mer: Nya långpasstrion

Intervju- Anders Larsson

                                       

Han är en f d fotbollspelare som efter karriären sadlade om till löpning. Han gick med i klubben 2008 och det har inneburit ett stort lyft. Han är en av klubbens sub 3 löpare, har alltså sprungit maran på under tre timmar, inte bara en gång. När han uttalar att han ska gå "all in" i en tävling så behöver ingen tvivla. En riktigt seg pannbenslöpare.

Här kommer en intevju med Anders "Larra" Larsson

Läs mer: Intervju- Anders Larsson

Sub 2.50 av Mikaela!!!

10/5 Kungsholmen runt, halvmara. Seger i loppet på nytt klubbrekord. 17/5 Göteborgsvarvet, halvmara. 10:a totalt och fjärde svenska dam. 31/5 Stockholm marathon. 10:a totalt och fjärde svenska dam. Nytt klubbrekord. Mikaela Kemppi fortsätter sin enorma utveckling även i år och har inlett säsongen på bästa tänkbara sätt. Här kommer en liten intervju med klubbens damstjärna!

 

Läs mer: Sub 2.50 av Mikaela!!!

Intervju- Tina Åbjörn

           

Hon är hittills klubbens enda dam som deltagit på Ironmandistans i triathlon och har dessutom gjort det bra. En idéspruta med många järn i elden. Hon är med i styrelsen där hon är väldigt aktiv och fungerar även som tränare och instruktör  i simning för våra triathleter. Ger många energi med sin glädje och sitt stora engagemang. På sidan om träningen ser hon så lite som möjligt på TV. Hon tycker om asiatisk mat och vistas gärna i  skogen vid en brasa där hon äter grillad, egenmetad abborre.

Här kommer en intervju med Tina Åbjörn

Läs mer: Intervju- Tina Åbjörn

Copyright Örebro AIK 2009