Årets klubbmästare Menu

KM 800m en succé!

Vilken kväll vi fick i Tybblelundshallen. Det var mycket folk och vi slog förra året med råge vad det gäller antal deltagare. Riktigt kul att så många tog chansen att testa en kanske lite udda gren som 800m men som det lät på eftersnacket så hade alla en positiv upplevelse. 800m är någon slags blandning mellan sprint och distans så det var lite lurigt att disponera rätt för oss som inte är så vana. Men typ 98% av alla hade i alla fall en bättre tid i resultatlistan än vad de trodde innan!

I damloppet stod det klart redan efter ett halvt varv vilka två som skulle göra upp om segern. Annika Larsson tog täten med Ida Matilda Andersson i rygg och dessa två fick lucka direkt. Så här såg det ut i tre varv men ut på sista så ökade Annika ett snäpp och fick några meter som sedan höll in i mål på den fina tiden 2.38,9. Vi har inget officiellt klubbrekord på denna distans men då hon slog förra årets tid i vårt KM så räknar vi det som nytt rekord i vår KM-serie i alla fall och därmed får Annika ett extra poäng för det. Ida Matilda kom också hon in under förra årets vinnartid på 2.39,2. Tina Åbjörn tog hem tredjeplatsen i en spurtstrid med Josefina Brehmer.

Herrloppet såg på pappret ut att bli en uppgörelse mellan Johan Jendeberg, Gustav Grek och Robert Drotz som vi vet är lite extra snabba. Så blev det också och dessa tre hade en rejäl lucka ner till resten. Johan och Gustav växeldrog lite i täten innan Johan satte in en rejäl stöt och kunde gå i mål relativt ohotat före Gustav. Robert höll sin tredjeplats loppet igenom på ett stabilt sätt. Andreas Ingberg som hade utlovat en glass till den som slog hans tid från förra året klarade sig med ett par sekunder men Johans segertid på 2.12,2 imponerar ändå.

Stort grattis till medaljörerna men också till andra som gjorde mycket fina insatser! De flesta överpresterade som sagt och sprang fortare än vad de trodde innan. Men så blir det när stämningen är bra och alla som inte sprang skrek och hejade för fulla muggar. Tack alla för en grymt trevlig kväll! Nästa år söker vi sanktion för detta lopp så vi får lite officiella PB:n :)

Resultat

Nästa grenar i klubbmästarserien är nu simning 100m medley 12/3 och löpning 3000m 17/3. Varmt välkomna!

 

Copyright Örebro AIK 2009