Årets klubbmästare Menu

Fredrik Billström och Mikaela Kemppi dominerarade 800m

Mikaela Kemppi i fulll fart

Torsdagskvällen ägnades åt vårt numera traditionella KM på 800m löpning. Detta var tredje året på rad och även om uppslutningen i år tyvärr var den sämsta hittills så var det god stämning och många trötta ben. 800m är en distans de flesta av oss inte direkt är vana med att springa och det är inte helt lätt att hitta rätt pacing men kul är det! 10 herrar och 3 damer ställde upp och alla gjorde grymma insatser! Bra jobbat! I både herr- och damklass så var det inget som helst snack om segern. Fredrik Billström som faktiskt gick med i klubben för bara någon dag sedan gjorde entré genom att sopa banan med oss andra. En presentation vi gillar! Han sprang helt solo in på 2.10 vilket är grymt bra. Bakom Fredrik var det hård kamp om andraplatsen och tre löpare var inom åtta tiondelar där Mikael Selvin drog längsta strået. Mikaela Kemppi var totalt överlägsen och hade dessutom dagens andra bästa tid totalt sett med sina 2.28. Officiellt klubbrekord på damsidan är 2.36 så vi får väl uppmuntra Mikaela att anmäla sig till ett sanktionerat lopp för att officiellt få ännu ett klubbrekord till sin samling (hon har redan klubbrekorden på 5000 - 10000 - halvmara och mara) :) Mikaela får i alla fall en extra poäng i klubbmästarserien då det är den bästa tiden vi haft i dessa sammanhang.

 

 

IVi lyckades inte fånga riktigt alla men nästan :)

Detta var den andra delgrenen i vår serie av KM-tävlingar. Förutom att varje gren räknas som ett enskilt KM så har vi också en serie som vi kallar för Årets Klubbmästare. För mer info läs under arrangemang > årets klubbmästare.

Fullständiga resultat

Aktuell poängställning i cupen efter 2 deltävlingar 

Nästa gren att planera in i almanackan är ytterligare en löpgren. Då står 3000m på menyn och vi samkör detta med deltävling 3 i den så kallade Inneserien som arrangeras av Åsbro. Man behöver inte ha varit med på de två tidigare för att få vara med på denna. Detta är också en sanktionerad tävling vilket gör att era resultat blir officiella personliga rekord. Mer info om det loppet: Inbjudan

\Mikael Selvin

Copyright Örebro AIK 2009