Örebro triathlon Menu

Örebro Triathlon

 

Vi har flyttat ut tävlingen Örebro Triathlon från denna sida.

Gå in på http://orebrotriathlon.com/ 

Vi har också en sida på facebook som heter Örebro Triathlon 11.3: Facebooksida Örebro Triathlon

 

2014 Mycket trevligt i Ånnaboda!

Med en lite olycklig krock i tävlingsprogrammet med cuptävling i Uppsala är vi i Örebro AIK väldigt nöjda med 99st deltagare i årets upplaga. Som vanligt försökte vi bjuda på ett trevligt och avslappnat arrangemang i den vackra miljön som råder i de vackra Kilsbergen. Vi lyckades skapligt lät det som på de som deltog och vi hade förutom ett par regnskurar när långa klassen körde enorm tur med vädret under dagen. Vi tackar alla deltagare och funktionärer som gjorde tävlingen så trevlig och vi hälsar er redan nu välkomna till nästa års tävling!

Resultat 2014

Tävlingsrapporter 2014 (hör gärna av er om ni har skrivit så länkar vi här)

Staffan Isacsson, Puppy TS: Rapport

 

 

Historik 

2013 I år fick vi till den tävlingen vi strävat efter länge. Ett riktigt bra startfält, nytt deltagarekord plus att vi satte arrangemanget precis så vi ville. Många i svenska eliten börjar se denna tävling som en riktig prestigetävling och det var rena SM-statusen på deltagarnivån. Det var också skoj med att fler och fler motionärer också upptäcker tävlingen och vågar köra på vår tuffa men inte övermänsligt tuffa bana. Nu jobbar vi vidare mot nästa år!

2012 Ännu ett år med mycket förändringar. Av olika skäl har vi flyttat runt själva tävlingsområdet några gånger nu och varje gång vi gör det är det lite att börja om från början men nu tror jag vi landat där vi ska. Nu har vi möjlighet att ta emot väldigt många vilket vi hoppas få utnyttja kommande år. Enda nackdelen är att det är ca 500-600 meters löpning från simning upp till T1 men det är lika för alla och det är inte så att vi kallar det sveriges tuffaste triathlon utan anledning :) I år testade vi också att köra tävlingen mitt i sommaren men vi kommer återgå till tidig tävling från nästa år.

Tävlingsrapporterna 2012 börjar dyka upp. Tipsa gärna om fler!

Magnus Olander - Han körde tävlingen för 3:e gången i år och slog nu till med en 2:a plats. Läs hans rapport här

David Näsvik - Fjolårsvinnaren var på plats även i år och kom 3:a. Rapport

Johan Samuelsson - Kom 8:a och har lagt upp både bilder och text i sin blogg

Kolla också på bilder från tävlingen tagna av Roberth Gyllberg - Quiteright


2011 blev även det en lyckad tillställning med skapligt väder. Vi verkar ha landat på nivån runt 100 deltagare men däremot har toppnivån förbättrats markant. Det känns som att tävlingen etablerat sig bra i triathlonsverige och nu tar vi nya tag mot nästa års arrangemang.

RESULTATLISTA 2011

Roberth Gyllberg, Quiteright agerade fotograf på ett föredömligt sätt. Kolla in hans grymt bra bilder: http://www.quiteright.se/2011/06/kilsbergen-triathlon-2011/

David Näsvik, färsk gulmedaljör i duathlon SM och svensk mästare på långdistans vann som väntat loppet och skriver om tävlingen här: http://www.followmyback.com/

Åsa Annerstedt, även hon nybliven SM-medaljör försvarade sin fjolårsseger på ett övertygande sätt! Läs hennes rapport: http://asaannerstedt.blogspot.com/

Magnus Johansson: http://blogg.magnusj.com/#post125

2010 var tredje gången gillt och arbetet med att ständigt förbättra tävlingen ger resultat. I år hade vi till och med tur med vädret så det var inte mycket vi kunde klaga på. Mest glädjande var deltagarantalet som i år var översteg 100st! Det tar vi som ett tecken på att många talar väl om vår tävling och vi hoppas givetvis att fortsätta i den riktningen. Då vi använde samma bana som förra året kunde vi också erbjuda extrapris för banrekord och det slogs nya på både herr- och damsidan.

Resultaten  - HÄR! 
Vår lokaltidning NA rapporterar från loppet: http://na.se/sporten/1.865077-favoritsegrar-i-tuff-tavling
Segraren i lång klass KJ Danielsson: http://www.trikj.se/
Damsegraren Åsa Annerstedt: http://asaannerstedt.blogspot.com/
Våra kära kollegor i Puppy skriver långa härliga rapporter: http://www.puppyts.se/blog/
Endre Barat skriver: http://oderstad.mine.nu/vsst/ 


2009 genomfördes tävlingen igen med en hel del förändringar jämfört med sist. Vi bytte tävlingsområde till den stora badplatsen vilket medförde att det blev mer kompakt och lättöverskådligt. Riktiga cykelställ byggdes och tidtagningen kördes med SportIdent vilket underlättade resultathanteringen en hel del. Både cykel- och löpbanan var något modifierade och på grund av terrängen fick distanserna bli 44km och 10,8km. Samma bana kommer användas 2010.

Tvärsnytt var uppe och gjorde ett kort reportage - LÄNK!
Grabbarna från Puppy TS var också där med både atleter och kamera - BILDER! 


2008 arrangerades första upplagan av detta lopp och vi hade visserligen gått ut med att det var Sveriges tuffaste triathlon men det blev tuffare än vi tänkt oss. De många höjdmetrarna på både cykel- och löpbanan var planerade men vädret var snudd på misär med ett idogt regnande och ganska kyligt i luften. Vi som stod och tittade blev verkligen imponerade av alla triathleter som trots de yttre förutsättningarna ändå kom i mål med ett leende på läpparna. Det blev kanske inte ett PB på olympisk distans men väl ett oförglömligt triathlonminne! 

 Vi hoppas detta låter lockande och hälsar alla välkomna!

Copyright Örebro AIK 2009