Välkommen, Gäst
Username: Password: Kom ihåg mig

ÄMNE: Nybörjarsimning med start 3/10

Nybörjarsimning med start 3/10 5 år 3 veckor ago #9728

Denna höst blir det en kurs i frisim för nybörjare. Tidigare har vi kört dropin under hela hösten men då det varit många deltagare och rörigt med olika uppstarter blir det i år en tidssatt kurs i stället så att vi kan följa samma schema. Jag som håller i kursen heter Tina Åbjörn, min bakgrund inom simning är egentligen bara att jag är en glad triathlet som tycker att ingen ska hindras i att testa triathlon för att de inte kan simma frisim!

För vem? För dig som kan simma bröstsim men inte frisim och känner dig trygg i vattnet. Du måste inte ha triathlonambitioner, kanske vill du bara ha ett komplement till löpningen eller sugen på att testa något simlopp.

När? Åtta torsdagar med start den 3 oktober. Samling 19.45. Ombytt och klar.
Var? På Gustavsvik, samling vid hopptornet inne i simhallen.

Behöver jag ha med mig något? Ja badkläder som lämpar sig för simning, simglasögon samt dolme(träningsverktyg som man använder för att träna simteknik enbart med armarna). Det är en fördel om du även har simfötter anpassade för simträning. Simglasögon, Dolme samt simfötter beställer man enkelt via Simbutiken.se.

Anmälan? Ja för att det ska bli en vettig kurs och jag ska hinna ge alla hjälp sätter vi i år ett tak på max 12 personer. Därför vill jag ha in anmälan så jag kan meddela om kursen blivit full. Det är ju inte roligt att komma och behöva gå hem igen.

Anmälan skickas till: Anmäl dig med namn och mailadress till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Skriva gärna
någon rad om din simvana. Kan du simma lite frisim men vill bättra på dina kunskaper eller är du helt
ny inom frisimning (Har du simmat en del frisim och tror dig klara 400 meter utan vila behöver du inte gå nybörjarsimmet. Då kan du hoppa rakt in i vår vanliga simträning. Läs mer om den på hemsidan).

Kostar det något? Nej kursen är gratis för klubbmedlemmar. Icke medlemmar kan inte anmäla sig till kursen men du kan eventuellt testa första gången om kursen inte blir full. Maila mig gärna och fråga!
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Sv:Nybörjarsimning med start 3/10 5 years 3 weeks ago #9732

Simkursen är FULL.

Det är jättekul att intresset är så stort men tråkigt för de som inte kom med.

JAg har två på reserv, är det någon mer som vill anmäla sig på reservlistan så är ni välkomna att maila. Det kan ju hända att någon ångrar sig eller visar sig vara bra nog att hoppa med vanliga träningen. Jag kommer inte att utöka antalet deltagare. Min erfarenhet av stora grupper har lärt mig att det inte blir bra.
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Ingen simkurs våren 2014 i stället en intensivhelg 4 years 9 months ago #9963

Hej alla simsugna.

I vår blir det ingen simkurs. Jag hinner inte med min egen träning och måste prioritera om. Dessutom har det varit rätt stort tapp på antalet deltagare när kursen pågår så många veckor. I stället tänkte jag köra en intensivhelg. fredag kväll, lördag och söndag förmiddag. någon gång under våren. Februari mars kanske?

Kursen är till för rena nybörjare. DVS att man inte klarar simma 50m fritt/crawl. Tanken är att ni ska få en grund att kunna jobba vidare med. Upplägget följer Swimsmooths grundkurs i Frisim. Vi simmar i tre st tvåtimmars sessioner så det blir ganska intesivt. Att bara vara med på delar av kursen funkar nog inte utan man måste kunna vara med på samtliga dagar om man anmäler sig.

Vidare uppläg kommer när vi vet datum och så vidare. Detta är mest en intressekoll. Skriv gärna förslag på helger också så jag har lite att jobba med.

Ev kan det bli en anmälningsavgift. Huvuddelen av den kommer att gå till inköp av simteknikmaterial. Blir det något över går det till mat, ev dryck och liknande under kursen. Jag är altså inte ute efter att tjäna pengar på er. Detta gör jag för attjag tycker att det är roligt men framförallt eftersom det visat sig att intresset för simning och triathlon är så stort i vår klubb och det är ju jätteskoj!

Maila gärna frågor till på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

jag låter detta ligga några veckor så ser jag hur stort intresset är.

Hälsningar Tina
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Ingen simkurs våren 2014 i stället en intensivhelg 4 years 9 months ago #9965

Det lutar åt vecka sex. fredag till söndag. Kostnad för kursen ser ut att bli runt 750 kr. Dels för simprylar dels för hyra av simbanor på G-Vik. HAr en del kvar att kolla och planera men ni som är intresserade kan ju blytertsteckna helgen i alla fall.

Jag sätter ett max på 8 personer. Vi får väl se om det är så många som kan. Jag behöver ha anmälningar i god tid inklusive betalning och skostorlek. Återkommer om till var betalning ska ske samt den slutgiltiga summan. Den beror på hur bra priser jag lycktas få till på träningspakteten.
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Ingen simkurs våren 2014 i stället en intensivhelg 4 years 9 months ago #9968

Det blir vecka sex. När info gick ut på facebook för en timme sen ramlade anmälningarna in! En plats kvar nu som det ser ut men jag tar nog in någon extra om det skulle falla bort någon. Maila intresse på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Re: Ingen simkurs våren 2014 i stället en intensivhelg 4 years 8 months ago #9970

Nu är det fyra platser kvar.

Inte kört Altså!

Tacksam om anmälan kommer i god tid så jag kan beställa tekniksakerna i god tid. Vill ju att ni sak ha dom när kursen är och inte veckan efter. hehe

Tina
Administratören har stängt av anonyma inlägg.
Time to create page: 0.185 seconds

Copyright Örebro AIK 2009