Tävling

Tävlingssäsongen sträcker sig i grova drag från maj till september och vi tävlar så mycket vi orkar. I Sverige erbjuds tävlingar på alla distanser och det går i princip tävla varje helg denna period. Det råder alltid en trevlig stämning och det finns deltagare på alla nivåer. Vi försöker åka gemensamt på så många som möjligt och det brukar samordnas i forumet.

http://apps.svensktriathlon.org/competitions.asp?type=calendar

Licens

Vi rekommenderar alla som kör triathlon att skaffa en licens. Dels för att det krävs licens för att köra i tävlingsklass men också för att den ger dig försäkring under träning och tävling. I Örebro AIK har man som medlem per automatik en så kallad löparförsäkring men det är tveksamt om den gäller vid exempelvis cykelträning. På Triathlonförbundets hemsida finns info om licens och hur man gör för att teckna den:

http://iof3.idrottonline.se/SvenskaTriathlonforbundet/Tavling/Tavlingslicens/ 

Tävla utomlands

Vi har de senaste åren haft medlemmar som tävlat utomlands och det brukar ibland samordnas med resa och boende. Det rekommenderas starkt att testa detta eftersom det ger mycket erfarenheter och dessutom behöver det inte bli så mycket större budget än att exempelvis åka och köra Ironman Kalmar. Än så länge har vi haft deltagare på officiella ironmantävlingarna Lanzarote, Frankrike, Wales och Köpenhamn. Vi har också haft deltagare på tävlingar i Norge, exempelvis den mytomspunna Norseman. 

Ironman Hawaii - Morgan Pätsi

Ironman Hawaii är en dröm för i princip alla som sysslar med triathlon. Triathlonsporten föddes här 1978 och varje år anordnas här VM på ironmandistansen. Vi hade glädjande nog vår första representant någonsin på startlinjen 2013. Morgan Pätsi hade lite av ett genombrottsår och lyckades med det mesta han gjorde. I juni blev han riksmästare i H35 på långdistans - SM i Motala och Hawaiikvalet fixade han genom att komma fyra i sin ålderklass i Kalmar. Hawaii fixade han också galant såklart. Läs mer på hans hemsida

Copyright Örebro AIK 2009